Què és el concurs internacional d´Humor Gràfic en Drets Laborals?

L’associació l’Oliva i la CGT Catalunya presentem la primera edició del Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals. Aquest concurs va dirigit a dibuixants i humoristes d’arreu del món, siguin amateurs o professionals.

Quina és la percepció internacional al voltant de la siutació dels drets laborals? Els Drets Laborals de les persones treballadores, entesos com a Drets Humans, estan sent respectats? Quin és l’impacte de la situació actual dels Drets Laborals sobre les persones i sobre la societat? Quina relació s’estructura entre capitalisme i treball?  Les llibertats civils i polítiques tals i com el dret a la llibertat sindical o a la vaga, estan garantits? Hi ha dignitat en el treball? Drets com per exemple el  dret a la llibertat sindical, el dret a no treballar per la força, el  dret al treball de les persones migrants, el dret a un salari digne, el  dret a una pensió, o a la seguretat i la a salut a la feina, així com el  dret a la protecció de la maternitat i a la no discriminació al lloc de  treball, entre d’altres, com estan?. Aquests són alguns dels interrogants que ens porten a convocar aquest Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals. Pensem que la opinió expressada lliurement amb l’afilada ploma, llàpis, o qualsevol altra irrevocable arma inherent a la condició humana d’escriptura gràfica i la crítica, la sàtira, ens donarà moltes respostes a tots aquests interrogants.

L’objectiu del Concurs és obrir el debat entorn la situació dels drets laborals i recollir imatges gràfiques que siguin opinions sobre la situació dels mateixos avui. I volem recollir aquestes opinions de dibuixants de tot el món per tal de poder estructurar materials que afavoreixin la l’anàlisi, la reflexió i el debat. La lluita obrera és centenària i en el moment actual, estem convençuts de la pertinença de desenvolupament de projectes que tinguin una dimensió internacional, com ho és aquest Concurs , ja que per una banda, facilitarà iniciar processos de sensibilització i d’educació des del dibuix satíric sobre la necessitat de defensar i garantir els drets laborals


Per altra banda, volem posar en valor l’exercici de llibertat d’expressió que representa la creació des de l’humor gràfic. Sense vosaltres, els dibuixants, aquest projecte no té sentit. Per a la vostra creativitat, les vostres obres, el vostre exercici de la llibertat, també corren temps molt difícils en aquests moments d’intents d’imposicions per la força dia si dia també, malgrat tots “els nous amics de Charlie“.


Així, entre diferents nodes del compromís, treballant conjuntament com agents lliures, una organització de la societat civil, una organització anarcosindicalista, i dibuixants d’arreu del món, generarem estris que permetran preparar materials per fer arribar missatges a la ciutadanía en relació als drets laborals amb l’humor gràfic com a punt de partida.

És per això que convoquem aquest Concurs.


La  convocatòria del concurs s’obrirà el 9 de juliol i es tanca el dia 31 d´agost de 2015. A partir de setembre es celebrarà la deliberació dels premis i posterior entrega de premis, que tindrà  lloc a Catalunya.


Per  tal d’alimentar el debat i la reflexió entorn la temàtica dels drets  laborals es generaran materials de sensibilització per tal d’arribar  tant a la població general (a través d’una exposició itinerant) com a  sectors específics (a través de tallers a les aules i als espais  d’educació no formal).

Més informació:

BASES DEL CONCURS D´HUMOR GRÀFIC EN DRETS LABORALS

Organitza:

ASSOCIACIÓ L´OLIVA

CGT CATALUNYA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s