Resolució del Concurs

Membres del Jurat

El Jurat del “Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals”:

(a sota, una imatge dels membre del Jurat seleccionant dibuixos del Concurs)

Durant el mes de setembre han dut a terme la senzilla tasca de seleccionar 7 obres premiades d’entre més de 13Kg de paper. Han format part del Jurat d’aquest “Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals”

 • Ali Lmrabet, periodista crític marroquí internacionalment reconegut per la seva lluita per la llibertat de premsa, ex-director dels setmanaris satírics censurats Demain Magazine i Douman. L’Ali Lmrabet va ser condemnat a presó per unes vinyetes (2003) i inhabilitat durant 10 anys en l’exercici de la seva professió, el periodisme (2015-2015). Tot i això, segueix fermament compromès amb la sàtira i l’humor des del dibuix com a arma de lluita per les llibertats.
 • Jaume Capdevila, conegut pel seu pseudònim Kap, ninotaire, dibuixant i caricaturista català i investigador sobre la sàtira política. Al seu CV diu: “Visc sota una taula de dibuix i m’alimento a base de rosegar llapis i empassar sopa de tinta xinesa. Algun estrany defecte ocular fa que vegi tothom amb closques botorudes i nàpies allargassades (…) i així els retrato als meus dibuixos”. Diu que té un “titol (…) com a llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona” i que el fa servir per a embolicar entrepans”. Es dedica a “dibuixar vinyetes i acudits (…) amb la única intenció d’aconseguir dibuixar cada dia un petit somriure a la cara dels meus soferts lectors”. Ha omplert llibres de ninots i acudits: “Sense Kap ni peus” (1997), “Barça: 100 años de buen humor” (1999), “La Patumàquia” (2002) o “El Maragallato” (2006), a més de la col.lecció “Pelotazos” de quatre volums amb les meves vinyetes esportives.
 • Mireia Bazaga, advocada laboralista, penal,civil i Secretària de Jurídica de CGT Catalunya. El seu dia a dia consisteix en exercir de defensa de persones que veuen els seus drets afectats, i per a fer-ho, es disfressa amb una toga amb la que es passeja pels Jutjats per defensar les classes populars i treballadores.
 • Moisès Rial, Treballador Social, consultor TIC i Insertor Laboral. Secretari de comunicació de CGT Catalunya. Li agrada tocar de peus a terra i volar pels espais virtuals. Passa el dies entre carrers, espais de formació per a combatre l’esquerda digital i els núvols.
 • Paloma Fuentes, col•laboradora de l’associació l’Oliva, pagesa de la Cooperativa de Producció i Consum Ecològica “La Datzira”. Es passa els dies seguint el cicle del sol i del temps, produint aliments sans i respectuosos per al medi amb els que alimenta gent que viu a la ciutat amb les seves verdures.

Les obres premiades.

Una primera edició del concurs amb 7 obres premiades

Les obres premiades pel Jurat del “Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals” han estat:

 • Primer Premi

El guanyador del primer premi és l’autor Garym Boranvayev “Garym”, del Kazakhstan. Va llicenciar-se en Belles Arts a la Universitat d’Almaty i és dibuixant de premsa al diari bisetmanari -creat l’any 1921- en llengua Kazakh “Zhas Alash”. L’autor ha guanyat nombrosos premis a diferents competicions internacionals a Romania, Rússia, Iran, Corea del Sud, Alemanya, Luxemburg, Síria, Ucraïna, Azerbaitjan i Xina, entre d’altres

 • Segon premi

El guanyador del segon premi és l’autor Liviu Stanila, de Rumania. És dibuixant i il•lustrador de llibres infantils des de l’any 1986. Ha participat a Mostres a diferents països, entre d’altres Albània, Argentina, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Brasil, Canadà, Croàcia, Dinamarca, Noruega, Espanya, Turquia i Uruguai.

 • Tercer premi:

El guanyador del tercer premi és l’autor Ferran Martín “Ferran”, Mediterrani d’aquestes costes nostres. És un dibuixant freelance que treballa com a ninotaire de premsa, caricaturista i il•lustrador editorial. Ha col•laborat amb “El Terrat”, amb les revistes “Mala Impresión”, “El Batracio Amarillo”, “A las Barricadas” i a “El Viejo Topo”, “El Virus Mutante” i “El Jueves”. També ha col•laborat amb diferents mitjans de premsa digital com “e-noticies” o “El Debat.com” o a on actualment col•labora, el mitjà “Republica.com“. També ha estat part en la creació dels llibres: “Enfoteu-vos-en” (Angle Editorial, 2012), “Fins els Borbons” (Angle Editorial, 2013); “Any de sobres” (Ed. Efadós, 2013). L’any 2014 va publicar un recopilatori antològic de les seves millors vinyetes amb l’editorial Efadós, titulat “Catacrack”.

 • un accèssit per la temàtica “Repressió Sindical”

El guanyador d’aquest accèssit és l’autor Ganji Ehsan, Ehsan, que participa des de l’Iran. Nascut al sud de les terres perses, l’autor és dibuixant de premsa, periodista i dissenyador web. A part de participar a diferents festivals, concursos i mostres internacionals, ha treballat a diferents revistes i diaris iranians com ara Sharq, Etemad, Ebtekar, Maqreb Khat Khati, Keyhan Cricature.

 • un accèssit per la temàtica “Economia Social”

El guanyador és l’autor Todorovic Bobisa, Bobisa, que des de Sèrbia, ens ha fet arribar la seva obra. Llicenciat en Belles Arts per al Universitat de Belgrad. Al llarg de la seva trajectòria, ha guanyat 28 premis i ha participat a 130 mostres i exhibicions per diferents parts del món com Turquia, Eslovàquia i Argentina.

 • un accèssit per la temàtica “Seguretat i Salut en el Treball”

constructeur-davidvela

El guanyador és David Vela, un autor aragonès, que ha participat amb aquesta obra inspirada en un quadre de Fernand Léger. Com humorista gràfic, l’autor ha obtingut més de 30 premis nacionals i internacionals. Va ser guanyador d’un segon premi al 2012 i d’un tercer premi al 2014 al World Press Cartoon. També ha guanyat premis a concursos organitzats des de Lleida (Catalunya), Santa Cruz de Tenerife i Itàlia, entre d’altres.

 • un accèssit per la temàtica “Conciliació de la Vida Familiar i Laboral”

El guanyador és Doru Axinte, autor de Romania. És llicenciat en Dret i actualment treballa com artista freelance a diferents mitjans de comunicació escrits com a dibuixant de premsa. Ha participat a diferents mostres internacionals i a concursos. Entre d’altres, ha guanyat premis a Macedònia, Siria, Sèrbia, Bulgària i Xina.

Mapa de la participació

mapamundi 2265 autors i autores participants al Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals ens han fet arribar obres des d’Alemanya, Algèria, Argentina, Àustria, Austràlia, Bahrein, Bèlgica, Bulgària, Brasil, Canadà, Catalunya, Colòmbia, Costa Rica, Croàcia, Cuba, Egipte, Espanya, Estats Units d’Amèrica, Estònia, França, Filipines, Grècia, Índia, Indonèsia, Iran, Israel, Itàlia, Jordània, Kazajstan, Kènia, Líban, Macedònia, Marroc, Montenegro, Mèxic, Nigèria, Palestina, Perú, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Regne Unit, Rússia, Sèrbia, Síria, Sud-Àfrica, Tailàndia, Turquia, Ucraïna, Uruguai, Uzbekistan, Xile, Xina, Xipre; des de 56 estats del món.

https://www.verkami.com/projects/13218-els-drets-laborals-al-mon-des-de-l-humor-grafic/widget_portrait

One response to “Resolució del Concurs

 1. Retroenllaç: Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals | associació l'Oliva·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s